dissabte, 26 d’agost del 2023

LLARGMETRATGE: "Somewhere in Queens" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14097180/

DURADA: 106 minuts i mig (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Matthew "Sticks" Russo, encarnat pel Jacob Ward, pretén cardar, al cotxe, amb la Dani Brooks, interpretada per la Sadie Anne Stanley, i aquesta el rebutja definitivament.

PITJOR:
- El so defectuós de l'escena en la que el Leo Russo, el paper a càrrec del Ray Romano, proposa a la Dani Brooks, dins del cotxe, que restableixi la relació amb el seu fill.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit, apareix el rètol "For Mom/We Miss You".
2. El gruix del rodatge es va portar a terme entre el 19 d'abril i el 14 de maig de 2021 en la ciutat nord-americana de Nova York.
3. En Ray Romano, l'encarregat d'interpretar el paper d'en Leo Russo, a més d'actuar i de dirigir el film, va escriure el guió, juntament amb el Mark Stegemann, inspirant-se en l'experiència personal amb el seu propi fill d'haver de deixar a un costat la pràctica de basquetbol en acabar l'institut; van trigar 6 anys en enllestir el guió.

COMENTARI: Quan me n'he adonat, que era un drama en comptes d'una comèdia, m'he desanimat bastant. De sobte, m'ha fet molta mandra ficar-me en les penes quotidianes dels protagonistes, càncer, inclòs. Tant o més com presenciar el grapat de clixés de família italiana més gastats del mitjà per enèsima vegada. Perquè el focus cau sobre el pare i les seves guerres patètiques, una de les quals essent el fill especial. I, certament, trobo que la proposta és prou sòlida. Però, sobretot cap el final, esdevé una mica massa sensiblera i carrinclona. Malgrat tot, està bé; reconec que m'ha atrapat, segurament, per la història del bàsquet. Per cert, la Laurie Metcalf, que fa de l'Angela Russo, 65 anys, l'he vist molt vella, oi? Potser, és la malaltia del personatge...

EN UN MOT: Personal.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!