dijous, 10 d’agost del 2023

SÈRIE: "Only Murders in the Building - Temporada 2a" (Des del 28 de juny fins el 23 d'agost de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt12851524/episodes?season=2

DURADA: 336 minuts (Crèdits: 29 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 63 (sobre 100).

MILLOR:
- En el sisè episodi, el trencament de la relació entre el Charles-Haden Savage i la Jan Bellows a càrrec de la doble del primer, la Sazz Pataki, encarnats per l'Steve Martin, l'Amy Ryan i la Jane Lynch, respectivament.

PITJOR:
- L'apagada del vuitè, farciment; i el moment en el que tots plegats canten "The Sound of Silence", la cançó escrita pel Paul Frederic Simon, resulta patètic.

NOTES:
1. Els títols dels capítols són "Persons of Interest", "Framed", "The Last Day of Bunny Folger", "Here's Looking at You", "The Tell", "Performance Review", "Flipping the Pieces", "Hello, Darkness", "Sparring Partners" i "I Know Who Did It".
2. La primera temporada, igualment, composta per 10 lliuraments, va emetre's entre el 31 d'agost i el 19 d'octubre de 2021.
3. L'Arconia, l'edifici en el que figura que es desenvolupa el gruix de l'acció, és, en realitat, The Belnord https://en.wikipedia.org/wiki/The_Belnord, del barri de Manhattan de la ciutat nord-americana de Nova York; els interiors, no obstant, van enregistrar-se en els Silvercup Studios https://en.wikipedia.org/wiki/Silvercup_Studios.
4. També, se l'anomena "OMITB"; i, en estadis previs a l'estrena, "The Raven".

COMENTARI: Diria que es sustenta gràcies a les intervencions de la parella d'avis, l'Steve Martin i el Martin Short, que conserven el do de la comèdia malgrat que sigui per nostàlgia en gran part. Si més no, els gags que ens ofereixen de tant en tant, com el de la càmera lenta del final, m'han fet somriure. I els flashbacks estan bé; per exemple, una colla, en una vetllada festiva dels 70s, sotmetent-se al truc del "Son of Sam" de la mà de l'Oliver Putnam jove. Una altra cosa que m'ha agradat, veure que la Shirley MacLaine encara belluga; és una debilitat meva d'infantesa. M'ha semblat, en canvi, que la capacitat física de la Selena Gomez per afrontar el seu paper era insuficient; en algunes escenes, ni vocalitza. Tampoc trobo que la intriga estigui gaire ben plantejada ni resolta. Clar que, segurament, era una excusa com qualsevol altra per continuar amb la fòrmula que els va funcionar en la primera escomesa, la qual no he vist. Ni veuré la tercera temporada.

EN UN MOT: Simpàtica.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!