dimecres, 16 d’agost del 2023

LLARGMETRATGE/MUSICAL: "Entergalactic de Kid Cudi/Kenya Barris - Fletcher Moules" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10687116/

DURADA: 93 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- La rèplica del Jabari, interpretat pel Kid Cudi, al seu col·lega Ky, en demanar-li respecte per les dones amb "Stop saying 'bitches', okay?".

PITJOR:
- L'argument, tant ordinari i carrincló, resulta més propi d'adolescents burgesos de Manhattan sense ofici ni benefici que de gent fregant la quarantena com el protagonista.

NOTES:
1. Va estrenar-se juntament amb l'àlbum homònim de l'Scott Ramon Seguro Mescudi, l'artista conegut amb el nom de Kid Cudi, del qual fa de complement; originalment, s'havia concebut com una sèrie amb actors de carn i ossos.
2. Els capítols s'anomenen "Chapter 01 Dog Whistle", "Chapter 02 Bright, Lite and White", "Chapter 03 Secret Spot", "Chapter 04 Punan", "Chapter 05 It Was Yellow" i "Chapter 06 Do It On Purpose".

COMENTARI: L'animació, a càrrec de DNEG Animation https://en.wikipedia.org/wiki/DNEG#Animation, inspirada en la producció de 2018, "Spider-Man: Into the Spider-Verse" https://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man:_Into_the_Spider-Verse, dirigida pel Bob Persichetti, el Peter Ramsey i en Rodney Rothman, em sembla magnífica; incloses la incursió en el 2D de la història del Ky, a qui posa veu el Ty Dolla Sign, la imitació d'anime en el relat de la Karina, el personatge de la Vanessa Hudgens, o, fins i tot, la pila de gargots que il·lustren l'anècdota que explica el Macaulay Culkin, fent d'en Downtown Pat. Així que no tinc cap queixa pel que fa a l'estètica ni en relació als experiments visuals que ens proposa. Molt bé! M'ha agradat. El meu problema, doncs, és amb aquesta simplicitat immadura de l'argument marcada pel clixé "mai havia sentit res semblant abans" més vulgar i superficial que ens exhibeix sense pudor. L'estil musical de la banda sonora, aquest soroll blanc (sí, ja sé que el paio és de pell negra!) somort, letàrgic, de desganat, tampoc ha ajudat a atrapar-me gaire. Res, no vull perdre més estona amb aquest títol; elecció dolenta per part meva.

EN UN MOT: Embafadora.

PAÍS:           EUA, GB.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!