dissabte, 12 d’agost del 2023

SÈRIE: "FUBAR - Temporada 1a" (25 de maig de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13064902/episodes?season=1

DURADA: 417 minuts i mig (Crèdits: 19 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 52 (sobre 100).

MILLOR:
- El fragment dels ninots del 4t capítol, quan el Luke i l'Emma Brunner, interpretats per l'Arnold Schwarzenegger i la Monica Barbaro, respectivament, fan teràpia amb el psicòleg, el doctor Pfeffer, encarnat per l'Scott Thompson.

PITJOR:
- Els retrets i les carrinclonades constants; la cara de babau del Schwarzenegger després que el seu personatge cardi, en el 6è episodi, amb el de la Fabiana Udenio, la Tally, és d'antologia.

NOTES:
1. El títol és l'acrònim de "Fucked Up Beyond All Repair/Recognition" o "Fouled Up Beyond All Recognition/Repair".
2. Els lliuraments s'anomenen "Take Your Daughter to Work Day", "Stole Train", "Honeyplot", "Armed & Dane-gerous", "Here Today, Gone To-Marrow", "Royally Flushed", "Urine Luck" i "That's It And That's All".
3. El rodatge es va portar a terme entre abril i setembre de 2022, fonamentalment, als Pinewood Toronto Studios de la capital de la província canadenca d'Ontario.
4. En els crèdits del primer episodi apareix la dedicatòria "In memory of Nick Kontsalakis".

COMENTARI: Els traumes de la gent m'han fet molta mandra; el del pare i la filla, el del malvat, en Boro Polonia, el paper del Gabriel Luna, els dels agents de la CIA, la Roo i l'Aldon, a càrrec de la Fortune Feimster i el Travis Van Winkle... I l'obsessió per la família, quin plom! L'acció, res de l'altre dijous, justeta, tot vist. L'argument, tornem-hi! La comèdia, més aviat minsa i previsible. M'ha recordat a aquella porqueria que, igualment, va encapçalar l'austríac anomenada "True Lies" https://ca.wikipedia.org/wiki/True_Lies, dirigida pel James Cameron. Clar que, en el 1994, érem tots més joves i, segurament, estàvem menys saturats de contingut audiovisual. Diu que representa la primera sèrie amb guió protagonitzada pel 38è governador de Califòrnia. Doncs, penso que se la podria haver estalviada. I jo, també.

EN UN MOT: Tronada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!