diumenge, 6 d’agost del 2023

LLARGMETRATGE: "A Beautiful Life" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15282148/

DURADA: 99 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- La venjança de l'Oliver, encarnat pel Sebastian Jessen, després de veure's exclòs, quan crema el vaixell.

PITJOR:
- L'arrogància del protagonista, l'Elliott, un bordegàs que no sembla que estigui gaire pel cas, sense disciplina ni talent especial.

NOTES:
1. Al principi dels títols de crèdit, es veuen imatges d'un concert del Christopher Lund Nissen, el cantautor que interpreta el paper de l'Elliott.
2. El rodatge es va portar a terme entre desembre de 2022 i març de 2023 a indrets de Copenhagen, Frederikshavn, Aarhus i el poble d'Ebeltoft a Syddjurs.

COMENTARI: No passa d'esdevenir una acumulació de clixés del gènere que, amb la inclusió de drames i traumes d'allò més ordinaris, acaba fent bastant de pena. I ho dic en el sentit més pejoratiu del mot. Ni tant sols el vessant musical destaca en absolut. Imagino que els seguidors del Christopher seran els únics que quedaran satisfets d'empassar-se el rotllo aquest. Per cert, tinc entès que la noruega, l'Inga Ibsdotter Lilleaas, l'actriu que s'encarrega del personatge de la Lilly, va aprendre danès expressament pel rol que fa. Déu n'hi do! Jo porto mig any i no m'en surto gaire amb l'idioma... En fi, em queda la sensació que es tracta d'un producte sense solta ni volta, una imitació tirant a dolenta d'un conte conegut.

EN UN MOT: Bàsica.

PAÍS:           DINAMARCA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!