dimecres, 2 d’agost del 2023

MONÒLEG: "More Funny Women of a Certain Age" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11740776/

DURADA: 71 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 63 (sobre 100).

MILLOR:
- Els jocs de paraules de la Carol Leifer; tret del darrer, allò del JewPS, que em sembla terrible.

PITJOR:
- El comentari final de la intervenció de la Thea Vidale amb el que adverteix l'audiència que si cap país els envaís es convertirien tots en negres; no ve a tomb de res.

NOTES:
1. Les participants en l'espectacle són la Carol Leifer, la Carole Montgomery, la Julia Scotti, la Tammy Pescatelli, la Thea Vidale i la Caroline Rhea.
2. Al final dels títols de crèdit, apareix el rètol "In Loving Memory Of PINKY AND NATALIE".
3. Va enregistrar-se el 6 d'octubre de 2019 en The Bell House del districte de Brooklyn, en la ciutat nord-americana de Nova York; amb la Regina DeCicco fent de telonera.
4. És la segona edició del format, després de "Funny Women of a Certain Age", del 2019, dirigida per la Cat Solen; fou continuada per "Even More Funny Women of a Certain Age", a càrrec, també, com aquesta, de la Kristen Hartley.

COMENTARI: Així com, amb el primer, recordo haver rigut algun cop, aquest no m'ha fet gràcia en cap moment; trobo que l'intensiu de misèries m'ha desbordat. Les humoristes ens presenten acudits prou enginyosos, uns quants, ho reconec. Però tot plegat m'ha semblat depriment, la cirurgia plàstica de pelleringues i les vagines deteriorades. I, després, hi ha dones que no poden entendre perquè els homes s'estimen més cardar amb jovenetes... En fi, crec que el concepte de reunir iaies al damunt d'un escenari per explicar acudits és tant bo com qualsevol altre que fomenti la comèdia, en general. Només que, potser, l'humor podria ser menys decrèpit. Ho demana un vell.

EN UN MOT: Concentrat.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!