diumenge, 11 de desembre del 2022

LLARGMETRATGE: "Slumberland" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13320662/

DURADA: 117 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 78 (sobre 100).

MILLOR:
- Els escenaris i les filigranes visuals; suposo que representen bona part dels 150 milions de pressupost amb els que comptà el film.

PITJOR:
- El fet que el Flip no s'assembli ni a l'oncle despert de la nena, encarnat pel Chris O'Dowd, ni al ninot original del mestre McCay; el Jason Momoa no acaba de quadrar en el personatge.

NOTES:
1. S'inspira en la tira còmica creada pel Winsor McCay, "Little Nemo in Slumberland", publicada per primer cop el 15 d'octubre de 1905; la qual va donar lloc, també, a l'anime estrenat en 1989, "Little Nemo: Adventures in Slumberland", a càrrec d'en Masami Hata i el William Hurtz.
2. El rodatge es va portar a terme entre el 18 de febrer i el 19 de maig de 2021 a Toronto, en la província canadenca d'Ontàrio.
3. Durant els primers 2 minuts de títols de crèdit, els noms són acompanyats per una seqüència animada d'atmosfera onírica.

COMENTARI: Les històries relacionades amb els somnis acostumen a ser prou agraïdes perquè tot s'hi val en elles. Aquesta, amb un argument convencional però amb una presentació força efectiva, assoleix l'objectiu bàsic d'entretenir i, fins i tot, diria, d'emocionar una miqueta. En alguna ocasió, frega la carrinclonada; com quan el Flip i la Nemo, el personatge a càrrec de la Marlow Barkley, fugen de les instal·lacions de BOSA i es posen a fer el paperot davant 3 agents per dissimular. En general, no obstant, ha estat una experiència plaent que no m'esperava.

EN UN MOT: Espectacle.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!