dimarts, 27 de desembre del 2022

LLARGMETRATGE: "Kimagure Orange Road: Ano Hi ni Kaeritai" (1988)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0095448/

DURADA: 69 minuts (Crèdits: 4 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 56 (sobre 100).

MILLOR:
- El desenllaç del triangle amorós entre el Kyosuke Kasuga, la Hikaru Hiyama i la Madoka Ayukawa, a qui posen veu el Toru Furuya, l'Eriko Hara i la Hiromi Tsuru, respectivament.

PITJOR:
- L'estridència de la Hikaru Hiyama i l'abús de l'apel·latiu "Darling" per referir-se al Kyosuke Kasuga.

NOTES:
1. Deriva de la sèrie de manga desenvolupada per l'Izumi Matsumoto, publicada des de 1984 a 1987, que fou adaptada a una sèrie d'anime de 48 episodis, emesa entre abril de 1987 i març de 1988, amb l'Osamu Kobayashi de responsable; en 1985, va aparèixer el curtmetratge, "Shonen Jump Special: Kimagure Orange Road", de la mà d'en Tomomi Mochizuki; també, van realitzar-se 8 OVAs, estrenats entre febrer de 1989 i gener de 1991, a càrrec del Koichiro Nakamura, el Shigeru Morikawa, el Takeshi Mori i el Naoyuki Yoshinaga; a més, en 1996, va sortir la seqüela, "Shin Kimagure Orange Road - Soshite, Ano Natsu no Hajimari", dirigida pel Kunihiko Yuyama.
2. La Madoka Ayukawa diu que va néixer el 1969.
3. En l'escena en la que en Kyosuke i la Madoka són al cinema, es projecta "Touch: Sebango no Nai Eesu", la pel·lícula del 1986 dirigida pel Gisaburo Sugii.
4. Internacionalment, s'anomena "Kimagure Orange Road: I Want to Return to That Day".

COMENTARI: L'he triada perquè em sonava haver tingut el primer capítol de la sèrie en paper, d'aquelles edicions inicials de manga de Norma Editorial de fa 30 anys (o més, no sé). Només vaig comprar-ne un, d'aquells quaderns, amb això us ho dic tot. L'estira-i-arronsa entre els personatges em semblava massa estúpid. Així que veure aquesta adaptació ha estat una mica absurd; més fent-ho fora de context. M'he avorrit i se m'ha fet pesada. Reconec, no obstant, que com a resolució de la relació a tres bandes té cert sentit.

EN UN MOT: Conclusiva.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!