divendres, 23 de desembre del 2022

DOCUMENTAL: "The Figo Affair: The Transfer that Changed Football" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt21836538/

DURADA: 105 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 85 (sobre 100).

MILLOR:
- L'aparició en pantalla del Roberto Carlos, el José Ramón de la Morena, el mateix Luís Figo, el Paulo Futre, en Joan Gaspart, el Josep Guardiola, el Florentino Pérez, el Jorge Valdano i el José Veiga; també, dels altres que participen, segons els crèdits, com el Guillermo Amor, el Vicente del Bosque, en Josep Maria Minguella, el Miguel Rico i el Sandro Rosell.

PITJOR:
- El pla final en el que es veu un ninot del Barça dins d'una bola mentre sona l'himne del Real Madrid CF de fons.

NOTES:
1. En David Tryhorn i el Ben Nicholas, els directors, van dedicar uns 18 mesos al projecte que, en total, va desenvolupar-se al llarg de 2 anys.

COMENTARI: Evidentment, com a culer que sóc, ja coneixia l'essència de la història perquè l'he sentida explicada des de diferents punts de vista moltes vegades al llarg dels 20 anys que han passat des d'allò. Així, doncs, el que trobo interessant de la peça no és la informació que ofereix sinó el testimoni directe dels protagonistes principals d'aquell traspàs rocambolesc. Penso que tots queden bastant retratats; sobretot, el Paulo Futre que admet obertament que anava darrere els diners com boig. I us he de confessar que jo mai em vaig sentir traït pel jugador portuguès. Al capdavall, cadascú se sap les seves pròpies circumstàncies (les de Figo eren el Veiga) i fa el que creu en concordància. Ara, també ha d'assumir les conseqüències. Per mi, els que són dins, són dins; els de fora, bon vent!

EN UN MOT: Complert.

PAÍS:           GB.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!