dijous, 1 de juliol del 2021

SÈRIE: "Locke & Key - Temporada 1a" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3007572/episodes?season=1

DURADA: 466 minuts (Crèdits: 30 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 63 (sobre 100).

MILLOR:
- El resum explicatiu del final del darrer capítol, "Crown of Shadows", dirigit pel Vincenzo Natali.

PITJOR:
- El tractament lax de les claus i de l'argument.

NOTES:
1. Basada en la sèrie de còmic homònima escrita pel Joe Hill i il·lustrada pel Gabriel Rodríguez que va publicar IDW Publishing des del 2008.
2. S'han planificat una segona i una tercera temporada.
3. El gruix del rodatge va tenir lloc entre l'11 de febrer i el 5 de juliol del 2019, a Toronto, en la província canadenca d'Ontario, i Lunenburg, en la província de Nova Scotia.
4. DreamWorks Television i 20th Century Fox Television van desenvolupar un pilot basat en el mateix material dirigit pel Mark Romanek per a la temporada del 2011 que no va prosperar.

COMENTARI: La Laysla De Oliveira fent de la Dodge, el Felix Mallard fent del Lucas Caravaggio i, en menor mesura però també, en Griffin Gluck fent d'en Gabe, excel·leixen en repel·lir. Després, està el paper desagradable de l'Emilia Jones interpretant la Kinsey Locke, que confon impavidesa amb arrogància. I el passerell de l'Scot Cavendish, interpretat pel Petrice Jones, que li va al darrere incomprensiblement. La resta de l'elenc, ni carn ni peix; de fet, a prop del peix bullit. La bleda alcohòlica de la Nina Locke, encarnada per la Darby Stanchfield, per què només pot recordar la màgia quan està èbria? Si més no, el Duncan Locke, a càrrec de l'Aaron Ashmore, té una excusa per l'amnèsia. Bastants detalls no m'acaben de convèncer, com la immolació inicial del Mark Cho, encarnat pel Ken Pak, o que els germans Locke semblin tant poc espavilats. Per altra banda, és cert que ens regala alguns moments de suspens clàssic i la trama t'atrapa. Mes, saps què? M'estalviaré futurs lliuraments. Em ventilo la sinopsi de la wiki i llestos.

EN UN MOT: Dispersa.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!