dissabte, 3 de juliol del 2021

LLARGMETRATGE: "Long Story Short" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10896634/

DURADA: 94 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Teddy, encarnat en el Rafe Spall, és a punt de suïcidar-se amb la llaminadura de cacauet i és interromput per la Talulah de 8 anys, a càrrec de la Cheyenne Gunn.

PITJOR:
- El poc tacte de l'interrogatori del Teddy al Sam, de qui s'encarrega el Ronny Chieng, sobre el càncer, dins del Ford Mustang vermell.

NOTES:
1. El director i guionista, en Josh Lawson, interpreta el paper d'en Patrick.
2. Rodada a Sydney, Bronte, el Waverley Cemetery i el Hermitage Foreshore Walk de Vaucluse, Australia, en 20 dies, és a dir, 200 hores, entre agost i setembre del 2019.
3. En Josh Lawson va dirigir la pel·lícula mentre es preparava per fer el personatge d'en Kano en "Mortal Kombat", el film a càrrec del Simon McQuoid.

COMENTARI: Sense dubte, no guanyarà cap premi al guió més original; per cert, diu que el text de 130 pàgines el va escriure en quinze dies. De fet, fins i tot, diria que les referències a "Groundhog Day", el film del Harold Ramis del 1993, són poc escaients. No obstant, el missatge es lliura de manera acurada, directa, amb el que semblen recursos mínims, i això m'ha meravellat. Un altre mèrit que li veig és la versemblança del sentiment entre els dos protagonistes; la Zahra Newman fent de la Leanne, adorable. En fi, una altra píndola dolça tractant el tema de l'aprofitament del temps en assumptes transcendents com moltes altres de similars. Aquest cop, però, l'he encaixat més que bé.

EN UN MOT: Òptima.

PAÍS:           AUSTRÀLIA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!