dijous, 22 de juliol del 2021

SÈRIE: "Hibike! Yuufoniamu - Temporada 1a + Kakedasu Monaka" (Des del 8 d'abril fins l'1 de juliol del 2015 i 16 de desembre del 2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4384306/episodes?season=1

DURADA: 331 minuts (Crèdits: 42 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment final del 8è capítol, anomenat "Omatsuri Toraianguru", amb el duet de trompeta i eufoni a càrrec dels personatges de la Kumiko i la Reina, interpretant "Ai o Mitsuketa Basho", de la Hanako Oku.

PITJOR:
- Les rebequeries de la Yuko Yoshikawa, a qui dóna veu la Yuri Yamaoka.

NOTES:
1. Basada en la sèrie de novel·les de l'Ayano Takeda iniciada el 2013.
2. El títol internacional és "Sound! Euphonium".
3. La primera temporada està composta per 13 episodis i un capítol extra, "Kakedasu Monaka"; va emetre's una segona temporada de 13 lliuraments més entre el 6 d'octubre i el 28 de desembre del 2016.
4. Van estrenar-se dues pel·lícules titulades "Liz to Aoi Tori", el 2018, dirigida per la Naoko Yamada, i "Gekijou-ban Hibike! Euphonium: Chikai no Finale", el 2019, a càrrec del Tatsuya Ishihara i la mateixa Naoko Yamada.

COMENTARI: Més que correcta en l'apartat artístic però una llosa pel que fa a argument. Diria que es magnifiquen un pèl massa uns conflictes i uns drames molt ordinaris; com el fet que l'Aoi Saitou, el paper de la Youko Hikasa, plegui per preparar-se millor per la selectivitat. Això afegit a la càrrega d'uns personatges bastant fleumes que freguen el ridícul adés adés. I que es passen tota la sèrie assajant quelcom molt avorrit. No dubto que pertànyer a una formació musical i esforçar-se per esdevenir un bon intèrpret pugui ser motivador. Només que aquesta col·lecció no m'ho ha fet veure.  

EN UN MOT: Particular.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!