dijous, 29 de juliol del 2021

SÈRIE: "Hacks - Temporada 1a" (Des del 13 de maig fins el 10 de juny del 2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11815682/episodes?season=1

DURADA: 305 minuts (Crèdits: 12 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 78 (sobre 100).

MILLOR:
- L'aparició de la Deborah Vance en el funeral del Dennis, el pare de l'Ava, encarnat pel Louis Herthum, en el 10è episodi, "I Think She Will".

PITJOR:
- En el capítol cinquè, anomenat "Falling", la trobada de l'Ava Daniels, el paper a càrrec de la Hannah Einbinder, amb les seves antigues col·legues.

NOTES:
1. Aquesta primera temporada està composta per 10 episodis; s'espera una segona.
2. Al principi del darrer capítol, surt el rètol "In Loving Memory Of RICHARD GILLILAND", dedicada al marit de la Jean Smart, l'actriu darrere la Deborah Vance.
3. A causa de la pandèmia de la COVID-19, els primers assajos es van portar a terme telemàticament.

COMENTARI: Dubto de si els creadors de la sèrie, la Lucia Aniello, el Paul W. Downs i la Jen Statsky, que pertanyen a la generació dels Millennials o Gen Y, segons la wikipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Generaci%C3%B3_Y), pretenien copsar intencionadament la bretxa generacional en l'actitud de les dues protagonistes o l'evidència és quelcom que aparegué de manera circumstancial mentre dibuixaven els personatges. Perquè jo buscava, o em creia que trobaria, una mena de duel creatiu igualat entre allò antic, la mestra veterana, i l'acabat d'arribar, la novícia energètica. Però el paper de l'Ava no està a l'altura, si més no, el que veiem. És a dir, malgrat que, en algun moment, la vella reconeix i lloa la vàlua de la mossa, el que aquesta darrera palesa constantment és incapacitat, poca vergonya i supèrbia. En aquest to va la resolució del conflicte amb el Drew Higgins, encarnat en l'Adam Ray, en el capítol "1.69 Million", de fatxenderia en comptes d'enginy. Tot i així, el ritme de les situacions és àgil i la fermesa de la diva arrossega la resta. Me l'he empassat amb molt de gust.

EN UN MOT: Tova.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!