diumenge, 11 de juliol del 2021

LLARGMETRATGE: "Fear Street Part One: 1994" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6566576/

DURADA: 105 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 50 (sobre 100).

MILLOR:
- Una colla de psicòpates servint la bruixa Sarah Fier, l'Elizabeth Scopel.

PITJOR:
- L'interludi eròtic simultani de la Deena amb la Samantha Fraser, interpretades per la Kiana Madeira i l'Olivia Scott Welch, respectivament, de la Kate i el Josh, els papers a càrrec de la Julia Rehwald i el Benjamin Flores Jr., i, pel seu compte, del Simon, encarnat en el Fred Hechinger.

NOTES:
1. Basada en la sèrie de novel·les escrites des del 1989 pel Robert Lawrence Stine, començant per "The New Girl".
2. Abans dels títols de crèdit, surt el rètol "To be Continued..." i unes imatges de "Fear Street Part Two: 1978", la segona part d'una trilogia, dirigida per la Leigh Janiak, que es completa amb "Fear Street Part Three: 1666".
3. La trilogia va rodar-se a Atlanta, East Point, Lithonia i Rutledge, en l'estat nord-americà de Georgia, entre març i setembre del 2019; l'estrena estava planificada per l'estiu del 2020 mes va posposar-se per culpa de la pandèmia de la COVID-19.

COMENTARI: D'acord que el títol no enganya però em pregunto si calia recrear els 90s, bàsicament, bombardejant música de la dècada sense solta ni volta (per exemple, "Only Happy When It Rains" de Garbage va sortir el 1995). El gènere ja compta amb molts exemples més sòlids d'aquella època; em ve al cap "Scream", dirigida pel mestre Wes Craven, que és del 1996. De manera que l'única sorpresa ha estat la condició sexual de la protagonista, que anomena la seva amant Sam i es refereix a una noia. De la resta, no sabria destacar res, resulta tot bastant insuls. I la revenja de la bruixa, absurda. Si de cas, salvaria el moment del llescador de la fleca. Diu que van fer la prova amb un meló per confirmar que allò era versemblant. Res, per mi, això no és nostàlgia sinó un xurro.

EN UN MOT: Desfasada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!