diumenge, 4 de juliol del 2021

DOCUMENTAL: "Mindfulness Is it Right for You?" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13688748/

DURADA: 82 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 53 (sobre 100).

MILLOR:
- Alguns testimonis personals, com el relat de la mort del fill del Jesse Brune-Horan o l'anècdota del fiasco durant les sessions amb el departament de policia d'una ciutat del nord de Califòrnia que explica el Brian Shiers.

PITJOR:
- Les imatges supèrflues, com la d'un helicòpter romanès quan l'Eric Cooley està explicant un accident de l'estiu del 1997 als EUA.

NOTES:
1. Les mateixes entrevistes van servir per composar un altre documental anomenat "How to Clear a Cluttered Mind" o "How to Unclutter Your Mind".
2. Comptà amb un pressupost estimat de 20 mil dòlars.
3. Altres obres del mateix director, en Jeremy Norrie, són "About Cannabis and Cancer", del 2019, "Why We Fight", del 2020, o "Have a Nice Trip: Psychedelics and Medicine", encara per estrenar l'agost del 2021.

COMENTARI: El meu humil consell, per estalviar temps, seria anar a la wiki a mirar la definició de la tècnica i llestos! Perquè està molt bé el recull de comentaris dels entrevistats però no em sembla que ofereixin gaire ajuda ni estimulin l'interès de l'espectador, en absolut. La presentació, a sobre, amb la col·lecció de paisatges muntanyencs i noies bufones fent ioga, suggereix buidor. Res, que m'he quedat igual.

EN UN MOT: Personal.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!