dilluns, 22 de març del 2021

LLARGMETRATGE: "Vivir dos veces" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt9063902/

DURADA: 101 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- L'abraçada de cap el final entre l'Emilio, la Julia, encarnada en l'Inma Cuesta, i la Blanca, paper a càrrec de la Mafalda Carbonell.
- El retrat simple de la degeneració per la malaltia d'Alzheimer.

PITJOR:
- La sobreexcitació en la festa del casament.
- La caricatura de l'Angustias, interpretada per la Mamen García.

NOTES:
1. Durant el primer minut dels títols de crèdit, es mostren els dos ancians, l'Emilio i la Margarita, interpretats per l'Oscar Martínez i la Isabel Requena, respectivament, a la platja, mentre s'escolta la versió de la Maria Rodés de "Perfidia", el bolero compost per l'Alberto Domínguez Borrás en 1939.
2. Va rodar-se entre octubre i novembre del 2018 en 7 setmanes a València, L'Albufera, Mareny de Barraquetes, Requena, Alborache, Alquerías del niño perdido (Castelló) i Rubielos de Mora (Teruel).
3. La idea inicial era que la filla, la Blanca, tingués 16 anys; un cop van topar amb la Mafalda Carbonell, van canviar el paper per adaptar-lo a la seva edat.

COMENTARI: Es tracta d'una pel·lícula agradable de veure i força divertida. Sobretot, arran de la mena de complicitat còmica que s'estableix entre l'avi i la néta gràcies a les bondats d'Internet. Entenc que la cerca de l'amor platònic és una mera excusa, una anècdota, perquè em sembla quelcom massa lleuger i ingenu. Si més no, conflueix cap a la tragèdia de la decadència demencial, l'element sensible de la història. Com diu allò? "És millor tenir-ho i perdre-ho que no haver-ho tingut mai", més o menys.

EN UN MOT: Afortunada.

Perdoneu per la meva ignorància!