diumenge, 14 de març del 2021

LLARGMETRATGE: "Game Night" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2704998/

DURADA: 100 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 50 (sobre 100).

MILLOR:
- El tros d'abans que aparegui el títol i, especialment, les expressions del Michael Cyril Creighton, que fa d'en Bill.

PITJOR:
- L'escena en la que els protagonistes es passen l'ou de Fabergé, en la mansió del Donald Anderton, el paper del Danny Huston.

NOTES:
1. Durant els primers 3 minuts dels títols de crèdit, en una seqüència en el soterrani del Gary Kingsbury, a qui dóna vida el Jesse Plemons, es mostren detalls del pla del veí per recuperar el favor de la parella protagonista; cap el final de les lletres, apareix el rètol "In memory of John Bernecker" i, en acabat, veiem el Kenny "Not Denzel", encarnat en el Malcolm X. Hughes, que parla en una benzinera amb la Debbie, la Jessica Clair Lee.
2. Va recaptar més de 117 milions de dòlars a partir d'un pressupost de 37 milions.
3. Els directors, en John Francis Daley i el Jonathan Goldstein, van retocar de manera substancial el guió original del Mark Perez.
4. El rodatge va tenir lloc l'abril del 2017 a Marietta, Atlanta i Cartersville, de l'estat de Georgia dels EUA.
5. En un parell de plans, s'utilitza la lent Tilt–Shift per aconseguir l'efecte diorama que suggereix un tauler de joc.

COMENTARI: Les traces petites de comèdia queden molt dissimulades enmig d'una ximpleria general més propera al ridícul i la carrinclonada que a cap altra cosa. Per exemple, veure la Rachel McAdams intentant emular amb exageració deliberada l'estil dialèctic de "Pulp Fiction", el film del 1994 dirigit pel Quentin Tarantino, resulta força incòmode. Per altra banda, l'argument no em sembla gaire enginyós, ni tant sols amb el solapament de complots. I, malgrat s'aprecia que van esmerçar mitjans en la pel·lícula (escometre el morro d'una avioneta amb un Chevrolet Corvette no deu ser barat), la impressió final és la d'haver presenciat quelcom de pa sucat amb oli.

EN UN MOT: Bluf.

Perdoneu per la meva ignorància!