dimecres, 31 de març del 2021

LLARGMETRATGE: "La boda de Rosa" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10077544/

DURADA: 99 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que la Rosa, interpretada per la Candela Peña, els explica als seus germans, l'Armando i la Violeta, encarnats en el Sergi López i la Nathalie Poza, respectivament, que es casa amb ella mateixa.

PITJOR:
- L'exabrupte i els retrets de la Lidia, el paper de la Paula Usero, quan és amb la seva mare al taller.

NOTES:
1. Rodada entre el 19 d'agost i el 30 de setembre del 2019 a diferents indrets del País Valencià com València, Pinedo, Benicàssim, Alcàsser, Picassent, Catarroja, Silla, Orpesa i Paterna.
2. En la 35a edició dels Premios Goya, li va ser atorgat el guardó de millor interpretació femenina de repartiment a la Nathalie Poza, que fa de la Violeta, i el guardó a la millor cançó original a Rozalén per "Que no, que no".
3. La idea la inspirà un reportatge de The Guardian titulat "Everything but the groom" sobre una agència japonesa organitzadora de casaments d'una persona.

COMENTARI: Certament, la situació esdevé una mica ridícula. Però, tenint en compte el tarannà de la família, el desenvolupament que se'ns proposa sembla força raonable. Trobo que l'elenc fa una feina remarcable i tant els moments de drama com els de comèdia estan ben portats. M'ha emocionat i he rigut. Això no treu que cregui que qualsevol cerimònia d'auto-afirmació queda bastant patètica, per íntima que sigui.

EN UN MOT: Sensible.

Perdoneu per la meva ignorància!