dissabte, 1 de maig del 2021

SÈRIE: "The Undoing" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8134470/

DURADA: 344 minuts (Crèdits: 25 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 78 (sobre 100).

MILLOR:
- La correcció gramatical que li fa la Janet Fraser, encarnada en la Rosemary Harris, a la Grace, el paper de la Nicole Kidman, en la videoconferència: "None of us is doing great... None is a contraction of not one. It's singular. The verb is singular".

PITJOR:
- La malaptesa del detectiu Joe Mendoza, a càrrec de l'Edgar Ramírez.

NOTES:
1. La sintonia d'inici, "Dream a Little Dream of Me", la cançó del 1931 composta pel Fabian Andre i el Wilbur Schwandt amb lletra del Gus Kahn, la interpreta la mateixa Nicole Kidman.
2. Està basada en la novel·la de la Jean Hanff Korelitz, "You Should Have Known", publicada el 2014.
3. Rodada en 2019 en la ciutat de Nova York, Kingston i North Fork; va triar-se aquest darrer perquè els residents de Shelter Island van oposar-se a la filmació.
4. La integren 6 episodis.

COMENTARI: Fins a l'últim moment he cregut que el culpable seria el pare, el Franklin Reinhardt, a qui dóna vida el Donald Sutherland, que s'ho havia fet venir bé per carregar-li el mort al gendre, el Hugh Grant. Si no, pensava, era massa obvi. Però ja diuen els experts que l'explicació més senzilla és la que acostuma a ser la més encertada; en aquest cas, ho ha estat. Clar, les històries amb psicòlegs pel mig solen interessar-me. Aquí, a més, la figura de la Haley Fitzgerald, encarnada en la Noma Dumezweni, afegeix certa intensitat a l'assumpte. I, com no? La Matilda De Angelis, la víctima, fa goig, tremenda. En resum, que m'ho he passat bé; excepte el primer capítol, massa burgès per mi.

EN UN MOT: Subtil.

Perdoneu per la meva ignorància!