diumenge, 5 de gener del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Tout en haut du monde" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt2262345/
Nota SUBJECTIVA: 80 (sobre 100).
Revisió: Potser, la tornaré a veure.
Millor: Els despreniments de gel i el naufragi del Norge, amb el rescat del capità Lund. Quan el menjar cau a la neu de la baralla entre el Katch i un dels mariners i els altres s'aboquen a menjar-lo.
Pitjor: La cançó "Hi Life" del grup francès Syd Matters sonant quan la Sasha fuig de casa.
Curiositat: El títol en anglès és "Long Way North". Amb els títols de crèdit es veuen unes instantànies on es presenta l'arribada del DAVAÏ a Sankt-Peterburg on els pares de la Sasha la reben amb emoció; i al final, un clip breu mostra com la petita bandera que l'Oloukine planta al Pol Nord vola amb una ràfega de vent. 

Comentari:
Alguns anacronismes, com la menció de la penicil·lina, l'homenatge a l'explorador irlandès de l'Antàrtida, Sir Ernest Henry Shackleton, anomenant el gos Shackle, o l'aplicació del massatge CPR i el boca a boca (encara que executat de manera incorrecta). I, potser, el ca, una mica massa valent en mig de la tempesta de neu. Però, és una aventura de passió i perseverança amb personatges entranyables, com la bondadosa Olga, que atrapa i emociona. El final feliç, miraculós, diria, també ajuda. Inspiradora.

Perdoneu per la meva ignorància!