diumenge, 23 de juny del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Die Tür" (2009)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt1223934/
Nota SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: Els moments de retrobament tant del pare com de la mare amb la seva filla. L'explicació de l'àngel custodi que fa el Mads Mikkelsen, fent de David Andernach, a la seva filla en la ficció, la Leoni, interpretada per la Valeria Eisenbart. El pacte entre pare i filla d'abandonar les classes de flauta a canvi d'una abraçada.
Pitjor: La barroeria a l'hora d'amagar el cadàver inicial.
Curiositat: Els diàlegs de'n Mads Mikkelsen van ser doblats a l'alemany per l'Ingo Hülsmann. Els exteriors es van rodar majoritàriament a Potsdam, Alemanya. Basada en la novel·la del 2001 titulada "Die Damalstür", escrita per l'Akif Pirinçci.

Comentari:
Es tracta d'una història intencionadament modesta d'expiació i redempció, amb aquest petit toc de fantasia del túnel temporal, que entra fàcil; bàsicament, perquè parteix d'una premissa senzilla prou potent i flueix gràcies a la part emocional fins a un desenllaç, potser, previsible però concloent i satisfactori. Alhora, serveix per exposar un dilema binari, el d'un enfrontament entre "ells" contra "nosaltres", segurament, massa primari i limitat. Correcta.

Perdoneu per la meva ignorància!