dimecres, 8 de novembre del 2023

LLARGMETRATGE: "Minbō no Onna" (1992)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0104874/

DURADA: 123 minuts (Crèdits: 2 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- Les instruccions de l'advocada, la Mahiru Inoue, interpretada per la Nobuko Miyamoto.

PITJOR:
- La trivialització de l'amenaça.

NOTES:
1. També, es coneix com "Minbo: the Gentle Art of Japanese Extortion", "The Gangster's Moll", "The Anti-Extortion Woman" o, simplement, "Minbo".
2. El terme minbō és una contracció de "minji kainyū bōryoku", que es tradueix com "intervenció violenta en afers civils", i era una pràctica habitual dels yakuza a principis dels 80s del segle 20.
3. La Nobuko Miyamoto era l'esposa del director i guionista, el Juzo Itami.
4. En Juzo Itami fou atacat per 3 membres de la família Goto-gumi https://en.wikipedia.org/wiki/Goto-gumi 6 dies després de l'estrena de la pel·lícula; la mort del cineasta, el 20 de desembre de 1997, es creu un assassinat disfressat de suïcidi amb implicació de la mateixa organització criminal que l'havia agredit 5 anys abans.

COMENTARI: Em fa la impressió que la primera mitja hora es resumeix en brams i més brams dels malfactors. La veritat és que m'ha saturat bastant, tot plegat. Aleshores, quan la dona entra en acció, l'assumpte pren embranzida i es torna un pèl interessant. Si més no, per la vocació d'educar i per la presentació dels casos d'estudi, l'un darrere l'altre. Però, em sap greu expressar-ho així, en general, m'ha semblat una comèdia amb poca gràcia, fregant l'avorriment, perjudicada per cert excés de simplificació. No obstant això, encara que siguí només per les conseqüències que va comportar pel director, calia veure-la.

EN UN MOT: Crits.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!