dimarts, 14 de novembre del 2023

MONÒLEG: "Mark Normand: Soup to Nuts" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt28455629/

DURADA: 53 minuts i mig (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- El tros dels sacrificis de verges en tribus inques, asteques o maies.

PITJOR:
- El comentari en el que es refereix als "especials" com de cocció lenta.

NOTES:
1. L'humorista és presentat i s'acomiada com Kevin Hart https://ca.wikipedia.org/wiki/Kevin_Hart perquè li sembla divertit i original.
2. Fou enregistrat en The Vic Theatre de la ciutat de Chicago, en l'estat nord-americà d'Illinois, el 18 de març de 2023; els teloners van ser el Gary Vider i el Wil Sylvince; al final dels crèdits, es mostra una fotografia de grup de l'equip.
3. El títol és una dita que significa "de cap a cap", en referència a allò que es menja en un àpat, des del primer plat, la sopa, fins a les postres, la fruita seca; ja fou utilitzada en la pel·lícula de 1930 dirigida pel Benjamin Stoloff https://en.wikipedia.org/wiki/Soup_to_Nuts.

COMENTARI: Comença amb una interacció de l'artista amb el públic en la que li acaben preguntant, "How big is your cock?". I el paio respon, "I don't know, ask your mom!". La veritat, nen, no se m'acut rèplica més suada que aquesta! Doncs, així és el to de l'espectacle; un grapat de clixés amanits amb apreciacions que podrien considerar-se, en alguns casos, potser, enginyoses però que no fan gaire o gens de gràcia. Per exemple, la parella li demana de celebrar-ho just després d'avortar i ell li contesta que no hauria de beure (alcohol) amb la panxa buida. D'acord, com dic, pot estar ben trobat però fa basarda. I el rot que fot, fastigoset, esquifit? Noi, si has d'eructar a l'espectador, que pagui la pena! Riure, nul.

EN UN MOT: Mesquí.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!