dimecres, 22 de novembre del 2023

LLARGMETRATGE: "Asteroid City" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14230388/

DURADA: 105 minuts i mig (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 45 (sobre 100).

MILLOR:
- La recuperació de la cançó "Freight Train", composta per l'Elizabeth Cotten a principis del segle 20, en la versió del 1957 interpretada per The Charles McDevitt Skiffle Group & Nancy Whiskey.

PITJOR:
- La paleta de colors que dóna lloc a una estètica tant artificial.

NOTES:
1. A partir d'un pressupost de 25 milions de dòlars, va recaptar-ne'n al voltant de 51.
2. El rodatge es va portar a terme entre agost i octubre de 2021 en indrets de la comunitat de Madrid, com Chinchón, Colmenar de Oreja, Aranjuez i Valdelaguna.
3. Els primers 2 minuts de crèdits es presenten sobre la imatge de la sortida del poble on apareix el rètol "Asteroid City Pop. 87".

COMENTARI: És probable que les meves expectatives fossin un pèl massa elevades per culpa d'un elenc farcit de noms clàssics i de primera línia, com els de l'Scarlett Johansson, el Tom Hanks, l'Edward Norton, l'Adrien Brody, l'Steve Carell, en Matt Dillon o el Willem Dafoe. Però la proposta del Wes Anderson, el guionista i director, tampoc engresca gaire... per no dir gens. Diria que es tracta d'una mena d'exercici dramàtic bastant poca-solta emmarcat en un escenari sintètic sense especial al·licient. Potser, pels actors i actrius involucrats fou extremadament motivador (diu que el sou setmanal de l'Scarlett Johansson era de 4.131 dòlars, multiplicat per 2 mesos) participar en aquest projecte d'autor, tot sigui dit, desenvolupat en temps de la pandèmia de la COVID-19 https://ca.wikipedia.org/wiki/COVID-19. Doncs, a mi, m'ha avorrit en majúscules. I m'empipa haver perdut el temps amb aquesta castanya borda...

EN UN MOT: Pegot.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!