dilluns, 20 de novembre del 2023

LLARGMETRATGE: "Klovn: The Movie" (2010)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1680136/

DURADA: 89 minuts i mig (Crèdits: 2 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- L'intent de flirt que fa el Frank Hvam amb l'encarregat d'Underberg https://en.wikipedia.org/wiki/Underberg, interpretat pel Rasmus Haxen.

PITJOR:
- El facial, "collaret de perles", que s'emporta la Pykker, el paper a càrrec de l'Elsebeth Steentoft.

NOTES:
1. Deriva de "Klovn", la sèrie de 78 episodis escampats en 8 temporades creada pel Casper Christensen i el Frank Hvam, emesa entre el 7 de febrer de 2005 i el 15 d'octubre de 2018.
2. A partir d'un pressupost de 14 milions de corones daneses, va recaptar-ne'n 65.
3. Fou succeïda en 2015 i 2020 per "Klovn Forever" https://www.imdb.com/title/tt4585660/ i "Klovn the Final" https://www.imdb.com/title/tt10927554/, respectivament, totes dirigides pel Mikkel Søncksen Nørgaard.
4. El rodatge es va portar a terme entre juliol i octubre de 2010 en indrets de Jutlàndia https://ca.wikipedia.org/wiki/Jutl%C3%A0ndia i Copenhagen; les escenes de canoa van enregistrar-se en el Gudenå https://ca.wikipedia.org/wiki/Guden%C3%A5 però el prostíbul on arriben navegant els protagonistes, el "Castello Alleycat", és el Næsseslottet https://en.wikipedia.org/wiki/Dronningg%C3%A5rd.
5. El títol internacional és "Clown: The Movie" o, simplement, "Clown".

COMENTARI: Puc encaixar sense problemes l'humor absurd, els plantejaments puerils, certament, el caràcter grotesc dels personatges i, fins i tot, l'estupidesa ordinària de les situacions i les reaccions que ens són presentades. El que no acabo de portar tant bé és aguantar sordidesa i ofensa gratuïtes; sobretot, si corre un infant, el Marcuz Jess Petersen, pel mig. El cas és que aquesta mateixa fórmula sapastra i brètola els va funcionar a la perfecció durant un piló d'anys. De manera que he d'assumir que la meva sensibilitat còmica deu estar desviada de l'estàndard. Senzillament, no m'ha fet gràcia. Potser, m'ha enxampat en un mal moment.

EN UN MOT: Obscena.

PAÍS:           DINAMARCA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!