divendres, 10 de novembre del 2023

DOCUMENTAL: "Elon Musk: The Real Life Iron Man" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt9219848/

DURADA: 74 minuts i mig (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 55 (sobre 100).

MILLOR:
- Les notes biogràfiques de l'etapa de Pretòria, a Sud-àfrica.

PITJOR:
- Exceptuant un petit esment a una polèmica del protagonista amb el Mark Zuckerberg, cap el final, no s'ofereix cap contrast.

NOTES:
1. Entre les alternatives més recents, tenim "The Elon Musk Show", la sèrie de 2022 dirigida pel Jeremy Llewellyn-Jones i la Marian Mohamed, "Elon Musk's Crash Course", emès el 2022, de l'Emma Schwartz, i "Tech Billionaires: Elon Musk" o "Elon Musk: Aiming for the Stars", del 2021, ambdós dirigits per la Roxane Schlumberger.
2. La Sonia Anderson fa de guionista, directora i productora de la peça igual que en el seu anterior documental, "Diana: The Woman Inside", del 2017, i posterior, "Battle of Dunkirk: From Disaster to Triumph", del 2018.
3. El títol fa referència al personatge de ficció, Iron Man https://ca.wikipedia.org/wiki/Iron_Man.

COMENTARI: No aporta gaire més que un grapat de declaracions de devots al personatge. De manera que, si ets més aviat detractor del paio, com és el meu cas, arriba a incomodar, tant d'homenatge i crèdit incondicional. Perquè d'original, l'individu, res de res, penso. El vehicle elèctric existia abans dels Tesla, el viatge espacial, abans d'SpaceX i... de Hyperloop https://ca.wikipedia.org/wiki/Hyperloop ja en parlarem si mai s'arriba a materialitzar. Ara, trobo molt bé que el senyor aboqui tones de diners a fer recerca i desenvolupament. Potser, encara en sortirà alguna cosa aprofitable. Tornant al vídeo, se m'ha fet llarg; allò més o menys interessant podria haver-se encabit en un quart d'hora. No em calia.

EN UN MOT: Ensabonada.

PAÍS:           GRAN BRETANYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!