dilluns, 14 de novembre del 2022

LLARGMETRATGE: "Blonde" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1655389/

DURADA: 166 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 38 (sobre 100).

MILLOR:
- L'audició teatral amb l'Arthur Miller, el personatge darrere l'Adrien Brody.

PITJOR:
- Que l'Ana de Armas, fent de la Marilyn Monroe, vomiti a la cara de l'espectador, en l'escena de l'avió.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit, surt un rètol que diu "If you or someone you know is struggling, information and resources are available at www.wannatalkaboutit.com".
2. Es tracta de la segona adaptació de la novel·la homònima del 2000, escrita per la Joyce Carol Oates, després del telefilm a càrrec de la Joyce Chopra, emès per primer cop el 13 de maig del 2001.
3. Tant les escenes inicials de l'apartament amb la mare malalta de l'actriu, la Gladys Pearl Baker, encarnada per la Julianne Nicholson, com les del suïcidi en el darrer domicili de la Monroe, al 12305 Fifth Helena Drive de Brentwood, a la ciutat de Los Angeles, van ser rodades en els indrets originals on van succeir els fets.

COMENTARI: N'he quedat ben tip de plor, de xiuxiueig, de mocs i de trauma. De fet, a la mitja hora ja n'estava fart de penes i experiments visuals. I sembla que el director i guionista, l'Andrew Dominik, es recrea en els elements més morbosos, com la fel·lació al John F. Kennedy, el paper a càrrec del Caspar Phillipson. O intenta jugar amb diferents formats de pantalla, el blanc i negre, el color, per fer-se l'interessant, segur. Prou llarga i feixuga és com per, a sobre, anar marranejant. Quin suplici!

EN UN MOT: Carregosa.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!