dissabte, 12 de novembre del 2022

LLARGMETRATGE: "Bullet Train" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt12593682/

DURADA: 126 minuts i mig (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).

MILLOR:
- La darrera mitja hora, que coincideix amb l'aparició del vell, encarnat pel Hiroyuki Sanada, i l'espectacularitat de la batzacada final del tren.

PITJOR:
- Les gracietes dels personatges i les esbatussades ximpletes entre ells.

NOTES:
1. És una adaptació de la novel·la del 2010 escrita pel Kotaro Isaka, "Maria Biitoru".
2. A partir d'un pressupost d'uns 90 milions de dòlars, va recaptar-ne'n a prop de 240.
3. En David Leitch, el director, apareix com a víctima 17a del duo Tangerine-Lemon, els papers a càrrec de l'Aaron Taylor-Johnson i el Brian Tyree Henry, respectivament.
4. El gruix del rodatge es va portar a terme entre novembre del 2020 i març del 2021 als Sony Pictures Studios de Culver City, en l'estat nord-americà de Califòrnia.
5. Després de mig minut de crèdits, s'inclou un tros en el que es veu el personatge del Lemon segrestant un camió de mandarines i envestint la Prince, encarnada per la Joey King.

COMENTARI: La típica escena d'una matança sangonenta a cop de katana ocorreguda en un chaniwa japonès, amb neu, espurnes o pètals d'ametller surant en l'aire, la podríem anar arraconant, penso. Clar que, en el moment en el que el producte es posiciona en la paròdia, qualsevol cosa resulta apropiada. La base, la història de l'Isaka, la trobo interessant. És a dir, el complot del yakuza anomenat White Death, interpretat pel Michael Shannon, no sembla gaire infal·lible; però, com diria aquell, la intenció és allò que compta. I la pel·lícula fa gala d'efectes sensacionals i d'una composició molt àgil. Així que, més enllà de les imprecisions i les vaguetats, per exemple, pel que fa al verí de la bumslang, l'experiència esdevé gratificant. Una pena, les rucades.

EN UN MOT: Carallada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!