diumenge, 6 de novembre del 2022

LLARGMETRATGE: "Weird: The Al Yankovic Story" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt17076046/

DURADA: 108 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 51 (sobre 100).

MILLOR:
- Fins l'escena de la piscina, en la que l'artista canta la paròdia del 1981, "Another One Rides the Bus", més o menys, tot correcte.

PITJOR:
- La deriva poca-solta, amb l'aparició prominent de la Madonna i la intervenció del Pablo Escobar, el paper a càrrec de l'Arturo Castro.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit, surten els rètols "'Weird Al' Yankovic was assassinated at the Shrine Auditorium in 1985... but his music will live on forever" i "Madonna Ciccone is still at large"; tot seguit, un minut de noms amb fotografies i, després, un fragment en el que l'Evan Rachel Wood, que interpreta la Madonna, deixa una rosa a la tomba del protagonista, de la que surt una mà.
2. La llavor de la pel·lícula és un tràiler fals que es va oferir en 2010 des del portal Funny or Die que anunciava una biografia en forma de sàtira/paròdia dirigida pel mateix Eric Appel i protagonitzada, aleshores, per l'Aaron Paul; en "Weird Al" Yankovic solia mostrar-lo durant els seus concerts.
3. Va comptar amb un pressupost aproximat de 8 milions de dòlars i va filmar-se al llarg de 18 dies, entre el 10 de febrer i el 8 de març del 2022, en indrets de l'estat nord-americà de Califòrnia com Los Angeles o Pomona.
4. El "Weird Al" Yankovic de debó encarna en Tony Scotti, qui fou fundador d'Scotti Brothers Records, el segell que publicà les cançons del primer des del 1983 fins el 1996.

COMENTARI: Quedo decebut perquè, en comptes d'una biografia amb cara i ulls, més o menys interessant, m'he trobat amb una farsa vulgar i ordinària sense grapa ni gens d'enginy esquitxada de quatre referències biogràfiques distorsionades. L'únic al·licient que restava, vista la marrada absurda, era poder gaudir dels números musicals del músic humorista. Però, ni això. Em sembla un fiasco en tots els sentits.

EN UN MOT: Bajanada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!