dimecres, 16 de novembre del 2022

LLARGMETRATGE: "Night Tide" (1961)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0055230/

DURADA: 85 minuts (Crèdits: 2 minuts, al començament).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena en la que en Johnny Drake i la Mora, interpretats pel Dennis Hopper i la Linda Lawson, respectivament, són sota el passeig marítim amb el que sembla la marea en ascens.

PITJOR:
- La confessió del capità Samuel Murdock, encarnat pel Gavin Muir, per precipitada.

NOTES:
1. Al final, apareix la citació del poema escrit el 1849, "Annabel Lee", en la que s'inspira el títol, "'And so, all the night tide, I lie down by the side of my darling --my darling-- my life and my bride In her sepulchre there by the sea, In her tomb by the sounding sea.' EDGAR ALLAN POE".
2. El director i guionista, en Curtis Harrington, va vendre el guió, llavors, anomenat "The Girl from Beneath the Sea", al Roger Corman en 1956; alhora, el guió es basava en una història pròpia titulada "The Secrets of the Sea".
3. L'escriptor Spencer Kansa explica que el Harrington va declinar l'oferta de finançament del mafiós Meyer Harris "Mickey" Cohen per por a represàlies en cas d'un hipotètic fracàs.
4. Va adaptar-se al format de musical a càrrec de la Nathania Wibowo i el Taylor Tash en 2017.

COMENTARI: No hi entenc, de submarinisme, però la manera sobtada que té el protagonista de tornar a la superfície des del que es suposa un fons del mar profund, no li hauria de provocar malaltia disbàrica? Res, detallets. L'ambigüitat i el suspens es perceben perfectament encara que l'atmosfera no sigui la més òptima. Tot i així, la presentació passa força bé. I fa la impressió de relat clàssic, d'alguna manera. M'ha agradat veure-la.

EN UN MOT: Simple.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   BÉ.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!