dijous, 3 de novembre del 2022

SÈRIE: "Our Flag Means Death - Temporada 1a" (Des del 3 de març fins el 24 de març del 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11000902/episodes?season=1

DURADA: 305 minuts (Crèdits: 14 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 62 (sobre 100).

MILLOR:
- L'intent d'assassinat de la Mary Allamby, el paper a càrrec de la Claudia O'Doherty, al seu marit, l'Stede Bonnet, interpretat pel Rhys Darby, tot clavant-li un punxó al cap per l'orella. 

PITJOR:
- La deriva bohèmia absurda de l'Edward Teach, encarnat en el Taika Waititi, abans del desenllaç.

NOTES:
1. El títol de la sèrie apareix de manera diferent en cadascun dels 10 capítols: en una bandera, escrit sobre la sorra amb restes de vegetació marina, gravat en un crani, format a base de peces i figures de joguina, fet de talls al pit d'un mariner, dibuixat a la lluna...
2. El rodatge es va portar a terme en l'estat nord-americà de Califòrnia entre el 14 de juny i el 28 de setembre del 2021; la segona temporada va començar a filmar-se el 25 de setembre del 2022 a Nova Zelanda.
3. El creador, en David Jenkins, va conèixer la figura de l'Stede Bonnet a través d'una menció de la seva dona i de la lectura de l'article de la Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Stede_Bonnet) dedicada al pirata de Barbados.

COMENTARI: Quan he sabut que el programa s'inspira en personatges històrics he quedat ben sobtat. Més que res perquè sembla que els fa obertament homosexuals i no sé si això és una maniobra humorística deliberada o resta fidel amb la realitat. Tampoc tinc ganes d'esbrinar-ho. Les poca-soltades fan gràcia i, fins i tot, algun moment hilarant m'ha fet riure. Però també m'ha avorrit bastant la relació afectuosa entre els dos capitans i la beneiteria que se'ls atribueix. Al final, tinc la impressió d'haver presenciat una celebració LGBT+ gratuïta.

EN UN MOT: Militant.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   BÉ.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!