dilluns, 13 de setembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Buffet froid" (1979)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0078913/

DURADA: 93 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 43 (sobre 100).

MILLOR:
- Les escenes al Pont de Brion i al Lac de Monteynard-Avignonet, en el departament de l'Isère que pertany a la regió Auvergne-Rhône-Alpes i la tortura mitjançant el Quintet de corda número 2 en Sol Major, Opus 111, de Johannes Brahms.

PITJOR:
- La poca-solta i la deriva de les situacions provoca total desinterès; detalls com el cop de morro accidental que es foten el Gérard Depardieu i la Geneviève Page en el moment de llit suggereixen una improvisació no gaire lluïda.

NOTES:
1. Li va ser atorgat el César du meilleur scénario, dialogues ou adaptation en la 5a edició de la cerimònia dels guardons presentats per l'Académie des Arts et Techniques du Cinéma.
2. El Bertrand Blier, també, director del film, va trigar dues setmanes en escriure el guió i va inspirar-se en un somni recurrent que tenia.
3. L'escena inicial a l'estació de La Défense va rodar-se, originalment, amb en Jacques Rispal fent del comptable assassinat; com no va quedar satisfet, el director va repetir-la amb el Michel Serrault, el qual no quedà acreditat.
4. Un títol internacional alternatiu de la pel·lícula és "Cold Cuts".

COMENTARI: Allò que, al principi, semblaven llavors d'un argument prometedor, com és l'assassinat misteriós al metro o l'inspector de policia ocupant un immoble, es malmet en l'absurditat, la bajanada i els diàlegs ximples. D'estupidesa en estupidesa no duu enlloc. Una pèrdua de temps.

EN UN MOT: Pobra.

PAÍS:           FRANÇA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!