dissabte, 25 de setembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Free Guy" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6264654/

DURADA: 115 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- La transformació de la Millie Rusk en la Molotov Girl, a càrrec de la Jodie Comer, i la seva relació tant amb el Walter McKeys, interpretat pel Joe Keery, com amb el Guy, el personatge del Ryan Reynolds.

PITJOR:
- El gag patètic del Keith i el seu avatar, el Revenjamin Buttons, encarnats pel Matty Cardarople i el Channing Tatum, respectivament, parlant amb la mare, el paper de la Tina Fey, enmig de l'acció.

NOTES:
1. El primer minut i mig dels títols de crèdit va acompanyat de diferents imatges del joc i dels protagonistes.
2. A partir d'un pressupost aproximat de 120 milions de dòlars, ha recaptat més de 300 milions; la seva estrena va endarrerir-se 1 any per culpa de la pandèmia de la COVID-19.
3. El guió fou inclòs en l'edició del 2016 de The Black List, gestionada pel Franklin Leonard.
4. El gruix del rodatge es va portar a terme entre el 14 de maig i el 31 de juliol del 2019 a Boston, Revere, Worcester, Framingham i Weymouth, de l'estat nord-americà de Massachusetts.

COMENTARI: No sé ben bé què m'esperava, havent vist el tràiler i mantingut la pel·lícula sota el meu radar des de feia tant de temps; però el que he engolit, finalment, no m'ha acabat de satisfer gaire. Sobretot, perquè l'argument peca d'ordinari, diria, de descuidat i la gràcia es basa en les moltes referències, imitacions, homenatges, paròdies que s'inclouen. M'ha sobtat, especialment, el moment en el que sona la sintonia d'aquella sèrie de principis dels 80s creada per l'Stephen J. Cannell, "The Greatest American Hero". La cançó, "Believe It or Not", composta pel Mike Post i l'Stephen Geyer, va ser l'únic èxit del Joey Scarbury. Tornant al film, el vessant visual està a l'altura de les capacitats actuals, el bri d'humor poca-solta amenitza la funció i l'elenc compleix. Pena, pels detalls carrinclons. Malgrat tot, una estona entretinguda.

EN UN MOT: Superficial.

PAÍS:           EUA, CANADÀ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!