divendres, 17 de setembre del 2021

SÈRIE: "Russian Doll - Temporada 1a" (1 de febrer del 2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7520794/episodes?season=1

DURADA: 209 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- L'anomalia del darrer episodi, "Ariadne", que separa les consciències rebotadores dels protagonistes en dimensions diferents.

PITJOR:
- El personatge de la Nadia Vulvokov es molt desagradable; el seu aspecte, la veu rovellada fastigosa, l'actitud pedant, arrogant i indolent, la fan odiosa.

NOTES:
1. La Natasha Lyonne, que interpreta el paper de la Nadia Vulvokov, participà, tambè, en la direcció i en el guió, a més de en la producció executiva.
2. El gruix del rodatge va començar el 22 de febrer del 2018 a la ciutat de Nova York.
3. La segona temporada s'està desenvolupant.
4. La cançó de tornada a l'inici per la Nadia és "Gotta Get Up", un tema compost pel Harry Nilsson publicat el 1971; per l'Alan Zaveri, encarnat pel Charlie Barnett, és el Concert per a piano número 4 en Sol Major de Beethoven.

COMENTARI: La banda sonora acompanya força bé... i prou. Es tracta d'una sèrie molesta, començant pels trucs a la porta de la cambra de bany que es repeteixen en cada inici de bucle, passant pels assumptes personals de la paia, que no m'interessen per res, la relació ridícula amb el John Reyes, encarnat pel Yul Vazquez, les aventures de clixé del Mike Kershaw, en la pell del Jeremy Bobb, o les merdes del sense sostre, a càrrec del Brendan Sexton III. I aquesta mena de ressaca sostinguda em sembla d'una pesadesa enorme. A més, el plantejament no innova gaire, diria, ni queda explicat, més enllà de l'obvietat. Bluf, malbaratament de temps. Ah, calla! La Chloë Sevigny surt perfecta de tarada, una cosa positiva.

EN UN MOT: Repel·lent.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!