dijous, 9 de setembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Jiàn Guǐ" (2002)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0325655/

DURADA: 98 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- L'explosió, la qual reprodueix aquella deflagració de gas que succeí el 24 de setembre del 1990 a la New Petchburi Road de Bangkok que deixà un balanç de 90 morts i 121 ferits.

PITJOR:
- La voràgine de violí.

NOTES:
1. També, coneguda com "The Eye" o "Seeing Ghosts".
2. Va donar peu a dues seqüeles, "The Eye 2", del 2004, i "The Eye 10" (igualment, anomenada "The Eye Infinity" o "The Eye 3"), del 2005, ambdues dirigides pels mateixos Danny i Oxide Chun Pang.
3. S'han fet tres revisions: "Adhu", del 2004, dirigida pel Ramesh Balakrishnan, "Naina", del 2005, a càrrec del Shripal Morakhia, i "The Eye", estrenada el 2008, dirigida pel David Moreau i el Xavier Palud.
4. A partir d'un pressupost de 4 milions i mig de dòlars singapuresos, va fer, gairebé, 14 milions de dòlars hongkonguesos.
5. La història està inspirada en una notícia que els germans Pang van llegir sobre una nena de 16 anys que va suïcidar-se poc després de rebre un trasplantament de còrnia.

COMENTARI: Prou decent encara que trobo uns quants detalls que em grinyolen una mica. Per començar, em sembla massa lenta, es fa bastant pesada, sobretot, al principi. La protagonista, la Wong Kar Mun, interpretada per l'Angelica Lee Sinje, tampoc acaba de representar l'angoixa i la por de manera gaire convincent. Després, em pregunto si el servei de salut de Hong Kong necessita un donant de còrnia d'una vila perduda de Tailàndia. I, finalment, déu n'hi do el grapat de tòpics del gènere. No obstant, pot passar.

EN UN MOT: Parsimoniosa.

PAÍS:           HONG KONG, SINGAPUR.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!