dissabte, 4 de setembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Nowhere Special" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11286640/

DURADA: 96 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 54 (sobre 100).

MILLOR:
- El Michael, interpretat pel Daniel Lamont, pintant-se el braç amb el retolador per imitar els tatuatges del seu pare.

PITJOR:
- La carrinclonada de "sempre estaré amb tu, en l'aire que t'envolta i en el sabor del raïm que et menges" que li explica el John, encarnat pel James Norton, al seu fill.

NOTES:
1. En el principi dels títols de crèdit, s'assenyala que el film està inspirat en una història real; el director i guionista, l'Uberto Pasolini, explica que la llavor del projecte fou una notícia apareguda en l'edició del 12 de gener del 2017 d'un diari.
2. El rodatge es va portar a terme a Dunmurry, Belfast, Larne, Lisburn i Armagh, a Irlanda del Nord, al llarg de 6 setmanes, 21 dies, entre el 16 d'agost i el 25 de setembre del 2019.

COMENTARI: La meva atenció ha durat 20 minuts. D'acord que el nano ho fa bé però tampoc resulta especialment captivador ni les interaccions amb els adults, insòlites. De manera que la qüestió que alimenta la funció és el procés d'elecció dels adoptants en si i, aquí, no em convenç gaire la corrua; algunes de les famílies candidates semblen una caricatura descarada. Segur que em manca la referència emocional de la paternitat, donat que no tinc fills. No obstant, trobo que les circumstàncies del protagonista, més enllà de la malaltia seva i la mort imminent, simplifiquen la situació; a veure, es tracta d'un netejador de finestres rancuniós (si hem de jutjar-lo pel capítol de llançament d'ous a la casa del client descontent). Això porta a pensar que esculli la dona soltera per evitar que l'infant pugui subtituir-lo com a figura paterna. En fi, tot plegat esdevé bastant plom, lent, depriment.

EN UN MOT: Pastosa.

PAÍS:           ITÀLIA, ROMANIA, GRAN BRETANYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!