dimecres, 15 de setembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Trouble in Paradise" (1932)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0023622/

DURADA: 82 minuts (Crèdits: menys d'1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 56 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el François Filiba, encarnat en l'Edward Everett Horton, explica l'assalt patit als policies venecians.

PITJOR:
- La badoqueria de la Mariette Colet, a qui dóna vida la Kay Francis.

NOTES:
1. Basada en l'obra de teatre del 1931 titulada "A Becsületes Megtaláló", d'en László Aladár.
2. En 1991, fou seleccionada per a la seva preservació en el National Film Registry dels EUA per la Library of Congress per ser "significativa culturalment, historica o estètica".
3. Algunes de les denominacions provisionals del film van ser "The Honest Finder", "Thieves and Lovers" i "The Golden Widow".
4. El director, l'Ernst Lubitsch, suggerí que el rol protagonista, el Gaston Monescu, interpretat pel Herbert Marshall, s'inspirava en un personatge romanès real, anomenat George Manolescu, que havia publicat les seves memòries en 1905.

COMENTARI: Malgrat la seva durada curta, m'ha costat horrors acabar-la; se m'ha fet pesadíssima. L'argument em sembla correcte: la parella de pocavergonyes, la vídua despreocupada necessitada d'estima, els assumptes amorosos i de la carn que matisen la jugada, fins i tot, la connexió entre l'acció present amb la presentació. Però és que no he pogut encaixar gaire bé les rucades d'uns i dels altres. Em sap greu, la cara del Herbert Marshall no resulta simpàtica; ans, al contrari, més aviat, repulsiva. I les senyores, no apareixen, especialment, afavorides; els pengen... En fi, respecte perquè té, gairebé, 90 anys; no obstant, l'he sofert.

EN UN MOT: Antipàtica.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!