diumenge, 9 de gener del 2022

SÈRIE: "Imawa no Kuni no Arisu - Temporada 1a" (10 de desembre del 2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10795658/episodes?season=1

DURADA: 376 minuts (Crèdits: 25 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 42 (sobre 100).

MILLOR:
- Els escenaris deserts de Tòquio.

PITJOR:
- Els crits patètics del protagonista, el Ryouhei Arisu, interpretat pel Kento Yamazaki; la fatxenderia ridícula del Takeru Danma, el Takatora Samura i el Suguru Niragi, encarnats pel Nobuaki Kaneko, el Shuntarou Yanagi i el Dori Sakurada, respectivament; l'escena d'intent de violació de la Yuzuha Usagi, el paper de la Tao Tsuchiya.

NOTES:
1. El títol internacional és "Alice in Borderland".
2. Es basa en el manga homònim desenvolupat pel Haro Aso, des de novembre del 2010 fins març del 2016, el qual, també, fou adaptat a tres OVAs dirigides pel Hideki Tachibana, "Kurabu no San", "Supeedo no Go" i "Haato no Nana", estrenades entre octubre del 2014 i febrer del 2015.
3. El rodatge es va portar a terme des d'agost fins desembre del 2019 a diferents localitzacions de Tòquio, Yokohama i Kobe.  
4. S'espera una segona temporada cap el final del 2022.

COMENTARI: Després de més de 6 hores, ni tant sols ens suggereix una explicació raonable de l'anomalia que ens presenta; pilota endavant. No et preocupis, Netflix, no em miraré la segona temporada! Imagino que en el material original quedarà tot ben explicat però és que no m'interessa la palla mental improvisada que pugui empescar-se l'autor. Els trencaclosques fan bastant de figa; els trobo tramposos i sense gaire enginy. I tot es fa molt lent i molt afectat i molt exagerat i molt irracional. Després, la mena de comuna d'estil sectari de festa constant no me l'empasso; un altre dels assumptes poc treballats de l'argument, una poca-soltada. I la facilitat de conspiració del Shuntarou Chishiya, el personatge a càrrec del Nijirou Murakami... llufa. Un altre farciment innecessari, l'enfrontament entre el tatuat de l'espasa i la transgènere karateka; a què ve això? En fi, que no m'ha agradat, que amb 30 anys menys, potser, m'hauria atrapat; ara, penso que és una porqueria.

EN UN MOT: Criaturada.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!