dissabte, 2 d’octubre del 2021

SÈRIE: "Killing Eve - Temporada 1a" (Des del 8 d'abril fins el 27 de maig del 2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7016936/episodes?season=1

DURADA: 333 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 55 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena del 7è episodi, "I Don't Want to Be Free", de la cel·la entre l'Oksana Astankova, en la pell de la Jodie Comer, i l'Inga, interpretada per l'Emily McIllwraith.

PITJOR:
- La Sandra Oh encarnant l'Eve Polastri.

NOTES:
1. Inspirada en la sèrie de novel·les escrites pel Luke Jennings i publicades entre el 2014 i el 2016, composta pels títols "Codename Villanelle", "Villanelle: Hollowpoint", "Villanelle: Shanghai" i "Odessa".
2. Aquesta primera temporada fou rodada entre el 17 de juliol i l'1 de novembre del 2017; s'han desenvolupat 3 temporades més, la quarta essent la darrera.

COMENTARI: Em sap greu personalitzar però trobo que la Sandra Oh destarota tot l'invent tant per la seva presència difícil (Déu n'hi do, què grotesca, la paia!) com per la seva actitud repel·lent; això últim, culpa del guió. És a dir, resulta totalment inversemblant que pugui seduir ningú; menys, una psicòpata sofisticada tal la Villanelle. Tampoc m'emocionen gaire les ganyotes, els posats, les ximpleries, els accents de la Jodie Comer. Les gracietes, en general, són estúpides i l'argument m'ha semblat un clixé barroer, vulgar. Per acabar-ho d'adobar, els enfrontaments acaben esdevenint absurdament insatisfactoris. Res, encara que en la tercera temporada visitin Barcelona i Girona, no penso perdre ni un minut més en aquesta tifa.

EN UN MOT: Fastigosa.

PAÍS:           GRAN BRETANYA, EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!