divendres, 21 d’agost del 2020

SÈRIE: "Hai Sukoa Gaaru" (2018-2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.
 
FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8963328/
 
DURADA: 588 minuts (Crèdits: 79 minuts).
 
PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).
 
MILLOR:
- Les referències al món dels videojocs, títols, consoles, campionats, fires, salons recreatius, i l'evolució que s'observa al llarg de la línia temporal.
- La sintonia d'acabament de la primera tongada, "Houkago Distraction", interpretada per l'Etsuko Yakushimaru.
 
PITJOR:
- L'argument amorós i els personatges.
- Una nena rica en una escola per gent de classe mitjana/baixa. De fet, no calia que els protagonistes fossin companys de classe, inicialment.
 
NOTES:
1. Basada en la sèrie manga desenvolupada pel Rensuke Oshikiri des del 25 d'octubre del 2010 fins al 25 de setembre del 2018. El 25 de desembre del 2019, el mateix autor va començar una sèrie derivada titulada "Hi Score Girl DASH".
2. Els capítols 1r al 12è es van emetre del 13 de juliol al 28 de setembre del 2018.
3. El 20 de març del 2019 es van estrenar 3 OVA's anomenats en conjunt "Extra Stage".
4. Els capítols 16è al 24è (incloent els OVA's en el compte) es van emetre del 25 d'octubre al 20 de desembre del 2019.
5. El títol internacional és "Hi Score Girl".
6. En el 2014, l'editor del manga, Square Enix, rebé una denúncia de SNK Playmore per conflictes amb la propietat intel·lectual. Un any més tard, les dues parts van arribar a un acord.
 
COMENTARI: Si bé és cert que alguna reflexió vàlida es formula al llarg de l'aventura pel que fa a la passió, el talent, l'amistat, l'amor, la rebel·lia, l'esforç, la superació i el creixement personal, al capdavall, res d'original, la proposta flaqueja en el plantejament i el fil conductor frega el ridícul. No ajuden els protagonistes, començant pel xitxarel·lo unidimensional, continuant per una muda inexpugnable sotmesa a una família dèspota i acabant per la mossa desdenyada tossuda (menció especial a la germana gran en el paper de paparra); fan ràbia, repel·leixen. Que la noia no parli sense explicació de discapacitat, resta molt. Després, hi ha moments més fluïts, les escapades a Osaka, sobretot, o alguna altra escapada. Però, en general, la recurrència en els jocs electrònics de lluita satura bastant. Potser, el punt de nostàlgia, doncs la història està ambientada en la primera meitat dels 90's aporta una xic d'interès.
 
EN UN MOT: Infantil.
 
Perdoneu per la meva ignorància!