divendres, 19 d’abril del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "The Core" (2003)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt0298814/
Nota SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La rèplica de la Hilary Ann Swank, fent de la Rebecca "Beck" Childs, en la que li recorda al Joshua "Josh" Keyes, encarnat pel Aaron Edward Eckhart, que vol completar la missió no per salvar el món sencer sinó per salvar tres persones.
Pitjor: Els efectes especials de la destrucció de Roma.
Curiositat: És un remake de la pel·lícula del 2000, dirigida per en Rodney McDonald, "Deep Core". En una enquesta a centenars de científics va ser votat com el film de ciència-ficció amb pitjor ciència. Es menciona que el forat més profund mai excavat fa unes 7 milles en vertical; dada, més o menys, acurada que es refereix a un forat de 23 centímetres de diàmetre i 12.262 metres (7,6 milles) realitzat en la península de Kola del districte rus de Pechengsky.

Comentari:
Imagino que l'argument resulta bastant poca-solta des de la perspectiva il·lustrada. No obstant, penso que l'objectiu de l'obra no va més enllà d'oferir una estona de focs artificials sense gaire pretensió. Això sí, a l'estil i amb una fórmula molt ianqui. Evidentment, no la compararé amb la novel·la clàssica d'en Jules Verne publicada el 1864, "Voyage au centre de la Terre". Sobretot, perquè no me l'he llegida. Però, igual que podria fer concessions a l'hora de gaudir d'aquella, em permeto fer-ne per entretenir-me amb aquesta. Complidora.

Perdoneu per la meva ignorància!