dimarts, 19 de març del 2019

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Game of Thrones - Temporada 7a" (des del 16 de juliol al 27 d'agost del 2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=7
Nota SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: En el primer capítol, la ronda dels orinals i les latrines del Samwell Tarly, interpretat pel John Bradley, fent d'aprenent a la Citadel. I, en el segon, el procediment cutani que li practica a l'Iain Glen, fent del Jorah Mormont. En el quart episodi, el retrobament de les germanes Stark a Winterfell. L'entrenament entre l'Arya Stark i la Brienne de Tarth, encarnades per la Maisie Williams i la Gwendoline Christie, respectivament. També, l'enfrontament entre les forces dels Lannisters i el drac Drogon en el trajecte de Highgarden a King's Landing. La conversió del drac caigut en criatura de la nit del sisè capítol.
Pitjor: Els primers 20 minuts de xerrameca del sisè episodi. Del mateix capítol, la superfície de gel, inicialment, fràgil del llac, considerant les condicions meteorològiques; l'absència d'hipotèrmia o cap altra severitat causada pel fred; la immediatesa de la resposta de la Daenerys Targaryen amb els seus dracs a la crida dels corbs; l'aparició, novament, del no res, de l'oncle Benjen Stark.
Curiositat: Consta de set episodis. Inclou material original respecte els llibres de la saga "A Song of Ice and Fire", a més d'apunts sobre desenvolupaments futurs de la mateixa, oferts pel George R. R. Martin als guionistes de la sèrie. El rodatge es portà a terme, principalment, a Irlanda del Nord, Croàcia, Islàndia, Espanya i Euskadi. Els actors darrere dels cinc personatges principals, el Peter Dinklage, en Nikolaj Coster-Waldau, la Lena Headey, l'Emilia Clarke i en Kit Harington, van renegociar els seus sous per a les dues darreres temporades fins aconseguir 1,1 milions de dòlars per episodi.

Comentari:
Bé per la neteja, amb l'eliminació de personatges com l'Obara, la Nymeria, la Tyene i l'Ellaria, el Petyr "Littlefinger" Baelish o l'Olenna Tyrell. Potser, n'haurien d'haver caigut uns quants més... Greyjoy... També, bé per afegir èpica a la gran guerra anunciada, davant la, ja complicada, relació de forces entre els vius i els morts, un drac zombie. En fi, ja queda poc per arribar al desenllaç. Esperem que aquesta hagi estat la calma, el tedi, abans de la tempesta. Redundant.

Perdoneu per la meva ignorància!