dilluns, 31 de desembre del 2018

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "The Interview" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt2788710/
Nota SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La broma amb el cognom que fa en Dave Skylark, interpretat pel James Franco, quan el dictador li mostra el tanc soviètic, regal d'en (Ióssif) Stalin, dient que al seu país l'anomenen, (Sylvester) Stallone. L'esclat de l'helicòpter a càmara lenta sobre les notes de la cançó "Firework" de Katy Perry. L'estètica dels títols de crèdit del final.
Pitjor: L'entrevista.
Curiositat: La idea se li va acudir a l'Evan Goldberg quan el poder a Corea del Nord l'exercia en Jong-Il Kim. El 25 de juny del 2014, l'Agència Central de Notícies de Corea va condemnar la pel·lícula oficialment. El 17 de desembre del 2014, el film va ser amenaçat per un grup anomenat GOP (Guardians de la Pau, per les inicials en anglès); l'endemà, Sony Pictures anuncià que n'anulava l'exhibició. Però, finalment, el dia de nadal va estrenar-se a cinemes seleccionats i a través d'altres plataformes.

Comentari:
La presència del Seth Rogen en el projecte ja avança el que ens trobarem, una poca-soltada plena d'escatologia crua, acudits sexuals fàcils i mofa a tort i a dret, sovint, autoparodiant-se, arribant al ridícul i a la vergonya aliena. No obstant això, l'atmosfera resulta prou còmica i, de tant en tant, fa gràcia per acumulació d'estupideses. Interessant pel rebombori mediàtic que acompanyà la seva estrena; per altra banda, insubstancial.

Perdoneu per la meva ignorància!