diumenge, 24 de juliol del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "The Plague Dogs" (1982)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt0084509/
Nota SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: Els dibuixos i l'animació, especialment alguns plans, com un tràveling fixat en el Rowf mentre udola en el pic d'una muntanya o un altre pres des d'una posició elevada que segueix els dos gossos i la guineu travessant un bosquet. Les veus en off de converses dels humans.  L'escena en la que el caçador cau daltabaix de la muntanya, espantat per la guineu, un cop ha disparat el Rowf.
Pitjor: Un desenllaç vague en el que no es presencia com acaben els dos cans.
Curiositat: Basada en l'obra homònima escrita pel Richard George Adams i publicada el 1977. El final de la pel·lícula és fidel a la versió originalment lliurada a l'editor del llibre, no obstant, en totes les edicions conegudes de la novel·la els animals són rescatats i retornats al propietari de l'Snitter.

Comentari:
El vessant artístic em sembla exquisit, la manera acurada de capturar, en la majoria dels casos, tant els moviments dels personatges com els paisatges naturals i la resta d'escenaris, ajuden a construir certa atmosfera de realisme. Malgrat això, he de reconèixer que la història no m'ha divertit gaire. Magnífica, considerant l'any de producció, però un pèl avorrida.

Perdoneu per la meva ignorància!