dijous, 14 de desembre del 2023

SÈRIE: "Arròs covat - Temporada 2a" (Des del 6 de gener fins el 16 de març de 2011)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1512800/episodes/?season=2

DURADA: 169 minuts (Crèdits: 14 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- El test dels 18 punts de la doctora Francis, del setè capítol.

PITJOR:
- La reencarnació de la tieta Paquita.

NOTES:
1. Els títols dels capítols són, "Arròs amb llet", "Arròs brut", "Arròs de la Paquita", "Empatx d'Arròs", "Arròs congelat", "Covada d'Arròs", "Pastís d'Arròs", "Arròs d'Arengs amb mostassa a la mel", "Súper arròs", "Arròs sènior", "Arròs suec" i "Arròs Bomba".
2. El segon lliurament i el quart ofereixen una escena després i entre els crèdits, respectivament; durant els crèdits, es mostren dibuixos relacionats amb cada capítol i, amb els del darrer, es presenta la descendència tant del Xavi com de la Sònia.
3. La primera temporada i la tercera, ambdues, també, de 12 episodis, van emetre's entre el 29 de setembre i el 22 de desembre de 2009, i del 10 de novembre al 15 de desembre de 2012.
4. A la capçalera de cada episodi, es veu un fragment d'un clip que el protagonista visualitza en el seu ordinador des d'una plana anomenada "Yooutube".

COMENTARI: Segueix la mateixa línia penosa que la primera temporada, amb assumptes ordinaris de parella com el de les gelosies pels ex o el de les hipoteques, però permetent-se desbarrades com la paròdia dels súper herois, amb cameo inclòs de l'Eduard Punset https://ca.wikipedia.org/wiki/Eduard_Punset_i_Casals, o la farsa-caricatura dels "Label Awards", a Suècia, imagino que fotent-se'n dels Nobel https://ca.wikipedia.org/wiki/Premi_Nobel. El meu problema, segurament, és que el Xavi Masdéu, a qui torna a posar veu el Joan Dausà, representa una figura d'il·lús, fals fracassat, que no m'aixeca cap simpatia; les seves reflexions em sobren. Estèticament, a més, el producte no millora gaire respecte la tongada anterior. Tot i que sembla que els ulls assumeixen les mancances sense llàgrimes. Bé... Si més no, i malgrat ésser conscient de la continuació existent, considero que amb el rètol "Fi" del final del darrer lliurament, la història queda closa, almenys, per mi.

EN UN MOT: Tronada.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!