diumenge, 24 de desembre del 2023

LLARGMETRATGE: "Spirited" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10999120/

DURADA: 127 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).

MILLOR:
- La representació de "Good Afternoon", composta pel Benj Pasek, el Justin Paul, en Khiyon Hursey, el Mark Sonnenblick i el Sukari Jones.

PITJOR:
- El tros de la cançó, "Unredeemable", amb les llanternes dels dansaires fotent pena.

NOTES:
1. S'inspira en la novel·la del 1843, "A Christmas Carol. In Prose. Being a Ghost Story of Christmas" https://ca.wikipedia.org/wiki/Can%C3%A7%C3%B3_de_Nadal_(Dickens), escrita pel Charles John Huffam Dickens.
2. El rodatge es va portar a terme entre el 6 de juliol i el 18 d'octubre de 2021 a indrets de l'estat nord-americà de Massachusetts, com Boston, Dorchester o Braintree.
3. Passats 2 minuts de crèdits en els que canten "That Christmas Morning Feeling", del Benj Pasek i el Justin Paul, apareix el rètol "In Loving Memory of MICHAEL GAGNON"; aleshores, surten més lletres mentre s'interpreta el número, "Ripple (Cut Song)", dels mateixos autors; al final, es mostra una escena amb el mànager de l'hotel del començament, el senyor Alteli, el paper a càrrec del Paul Jeffrey Byrne.
4. El Will Ferrell i en Ryan Reynolds van cobrar 20 milions de dòlars cadascun.

COMENTARI: És un tornem-hi del conte del Dickens; aquest cop, amb música. I reconec que les primeres notes m'han fet mala espina perquè m'han recordat massa l'èxit del 2013, "It's a Beautiful Day", pertanyent a l'àlbum, "To Be Loved", d'en Michael Bublé. No m'esperava res gaire nou però un plagi tant descarat, tampoc. Després, la trama es desvia cap a territori poca-solta, per una banda, i carrincló, per l'altra. Em sap greu, la ximpleria amb la Kimberly, el personatge de l'Octavia Spencer, em grinyola. L'espectacle, no obstant, resulta entretingut i passa sense esforç (malgrat les 2 hores). De manera que no me'n penedeixo de la tria.

EN UN MOT: Retorn.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!