dissabte, 16 de desembre del 2023

MONÒLEG: "Sarah Silverman: Someone You Love" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt27443713/

DURADA: 57 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).

MILLOR:
- Obrir amb l'acudit de llibre, tal com l'anomena la Sarah, de la mare jueva d'una actriu estrella del porno després de veure-la en una fornicació amb un grup d'homes.

PITJOR:
- L'intent de gag lèsbic que fa quan comença a parlar de la seva amiga de Nova York, la Heidi.

NOTES:
1. Durant el primer minut dels títols de crèdit, es veu la humorista al piano tocant la cançó, "Something to Tell You", composta pel Mark Rivers i la mateixa Sarah Silverman; aleshores, surt la nota, "For DONALD and JANICE SILVERMAN"; al final, després del rètol, "2 months earlier", es mostra un clip de l'artista assajant la peça musical.
2. Fou enregistrat en el Wilbur Theatre de la ciutat de Boston, en l'estat nord-americà de Massachusetts, entre el 30 i el 31 de març de 2023, durant la gira "Grow Some Lips".

COMENTARI: En l'esquetx sobre l'infern, quan he sentit "If there's hell, may God strike me dead right now", m'he recordat del Tommy Cooper https://en.wikipedia.org/wiki/Tommy_Cooper, el còmic que va patir un atac de cor letal en ple directe televisiu. No sé si ell també feia conyes d'aquest tipus. El que tinc clar és que no em fa gaire gràcia a la pràctica. De fet, poc d'allò que la dona expressa em sembla especialment divertit. Per exemple, riure-se'n d'un paio lligat a una cadira de rodes de forma gratuïta ho considero més aviat roí. O fer una dissertació sobre per què "tenir collons" significa ser valent per acabar proposant, enlloc, "tenir llavis", penso que no procedeix. Però, davant meu, juga amb un avantatge. I és que la trobo irresistiblement bufona (sí, encara, al seus 52 anys). De manera que tant se me'n dóna si redunda un i un altre cop sobre l'assumpte dels jueus. M'agrada.

EN UN MOT: Seductor.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!