dimecres, 6 de desembre del 2023

SÈRIE: "Arròs covat - Temporada 1a" (Des del 29 de setembre fins el 22 de desembre de 2009)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1512800/episodes/?season=1

DURADA: 146 minuts i mig (Crèdits: 15 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- La visita a Madrid del Xavi Masdéu, el Ricard i en Lluís, els personatges a qui posen veu el Joan Dausà, l'Enric Bautista i el Geoffrey Cowper, respectivament.

PITJOR:
- La trama de l'episodi setè, amb les referències al cop d'estat del 23 de febrer de 1981 https://ca.wikipedia.org/wiki/Cop_d%27estat_del_23_de_febrer_de_1981.

NOTES:
1. Els títols dels capítols són "Arròs a banda", "Arròs a la Cubana", "Arròs mar i muntanya", "Arròs integral", "Sobres d'arròs", "Arròs de borratxo", "Arròs amb llamàntol", "Arròs de la mama", "Cocido madrileño", "Arròs de menú", "Arròs de sushi" i "Arròs negre".
2. El cinquè lliurament i l'onzè ofereixen una escena després dels títols de crèdit; al final del darrer episodi, surt el rètol "FI DE LA PRIMERA PART".
3. Compta amb dues temporades més, emeses entre el 6 de gener i el 16 de març de 2011, i del 10 de novembre al 15 de desembre de 2012.
4. A la capçalera de cada capítol, es veu un fragment d'un clip que el protagonista visualitza en el seu ordinador des de la plana "Yooutube".

COMENTARI: Diria que resulta un xic massa ordinària d'argument i ofensiva, d'estètica. Coi, que són quatre gargots mal animats! I els efectes de so, onomatopeies! La meitat primera la trobo especialment avorrida i ensopida. La segona dóna més joc. Fins al punt que m'ha arrencat algun somriure; sobretot, gràcies a la tieta Paquita, encarnada per la Júlia Francino Rodríguez. No sé. Potser, fa 14 anys m'hauria fet gràcia el tema del fracassat. Ara, no. I, potser, tres lustres enrere, hauria trobat acceptable una proposta visual (fidel a l'estil d'en Juanjo Sáez) tant bunyol i malgirbada. Això, sí, digne d'un premi Ondas https://ca.wikipedia.org/wiki/Premis_Ondas.

EN UN MOT: Casolana.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        MALAMENT.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!