dilluns, 18 de desembre del 2023

LLARGMETRATGE: "Películas para no dormir: Cuento de navidad" (2005)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0450827/

DURADA: 74 minuts i mig (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena de la coça del Tito a la Rebeca Expósito, els personatges del Pau Poch i la Maru Valdivielso, a l'estil de la de "The Karate Kid" https://ca.wikipedia.org/wiki/Karate_Kid_(pel%C2%B7l%C3%ADcula_de_1984), la pel·lícula de 1984 dirigida pel John Guilbert Avildsen.

PITJOR:
- Els fragments de l'Ekran, en Taylor i el Nets, els papers interpretats per l'Elsa Pataky, en José María Sanz Beltrán i l'Antonio Duque, respectivament; penós.

NOTES:
1. Forma part d'una sèrie de telefilms agrupats sota el títol de "Películas para no dormir", impulsada pel Narciso Ibáñez Serrador, de la que formen part, també, "La habitación del niño", "Para entrar a vivir", "La culpa", "Regreso a Moira" i "Adivina quién soy", totes del 2006 i dirigides per l'Álex de la Iglesia, el Jaume Balagueró, el mateix Narciso Ibáñez Serrador, el Mateo Gil i l'Enrique Urbizu, respectivament.
2. La cançó amb la que es presenten els amics és "Esto no es Hawaii", de la formació Loquillo y los Intocables, inclosa en l'àlbum del 1981, "Los tiempos están cambiando".
3. Internacionalment, es coneix com "Films to Keep You Awake: A Christmas Tale".
4. El rodatge es va portar a terme al llarg de 5 setmanes, des del 7 de febrer de 2005, a diferents indrets com Cubelles, Gavà, el Parc Natural de la Serra de Collserola o l'Illa Fantasia de Vilassar de Dalt.

COMENTARI: L'ambientació en l'any 1985 resulta graciosa i el plantejament de tenir una fugitiva atrapada en un pou a la mercè d'uns infants, interessant. No obstant això, crec que convertir la presonera en zombi espatlla una història que, per altra banda, quedava prou decent. La trobo correcta però sí que fa aquella flaire d'episodi de sèrie, per qüestió de recursos.

EN UN MOT: Moixiganga.

PAÍS:           ESPANYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!