dijous, 28 de desembre del 2023

LLARGMETRATGE: "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8589698/

DURADA: 99 minuts (Crèdits: 9 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).

MILLOR:
- El rescat de les tortugues al laboratori de la Cynthia Utrom per part de l'Splinter, a qui posa veu el Jackie Chan.

PITJOR:
- Els gargots que acompanyen alguns plans, suposadament, per accentuar l'estètica com de llibreta d'un adolescent; per mi, espatllen la imatge.

NOTES:
1. S'inspira en els personatges de la sèrie de còmic, "Teenage Mutant Ninja Turtles" https://en.wikipedia.org/wiki/Teenage_Mutant_Ninja_Turtles_(Mirage_Studios), desenvolupada pel Kevin Eastman i el Peter Laird a partir de 1984.
2. Després de 2 minuts de crèdits engalanats amb dibuixos, s'afegeixen clips de les tortugues, de l'April O'Neil i de la Cynthia Utrom, els papers interpretats pel Micah Abbey, el Shamon Brown Jr., en Nicolas Cantu, el Brady Noon, l'Ayo Edebiri i la Maya Rudolph, respectivament; a continuació, segueixen les lletres amb fons negre i dibuixos en blanc a dreta i esquerra.
3. Representa la 7a pel·lícula de la franquícia i succeeix "Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows" https://en.wikipedia.org/wiki/Teenage_Mutant_Ninja_Turtles:_Out_of_the_Shadows, el film de 2016 dirigit pel Dave Green.
4. A partir d'un pressupost de 70 milions de dòlars, va recaptar-ne'n 177.

COMENTARI: He de reconèixer que mai vaig ser gaire seguidor d'aquesta història. En general, crec que com més adjectius té un títol, pitjor, la proposta... Adolescents, mutants, ninjas, pena al cub. Però, bé, confiava que el vessant visual d'aquest intent de revifar l'invent em deixaria bocabadat, per l'estil gràfic 3D, i, amb això, ja hauria pagat la pena dedicar-li temps. No ha estat així, els acabats m'han semblat bruts. Perquè l'actualització respecte allò que s'oferia fa més de 30 anys, pel que fa a llenguatge, a tarannà, a raça i edat de la reportera, no em motivava en absolut. Així, doncs, error de càlcul per part meva, triar-la.

EN UN MOT: Matisada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!